ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΨΥΧΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΡΡΑΞΟΥΝ..ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ..

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ, ΚΑΘΩΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΘΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ- ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ – ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΩΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ .

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΙΤΙΑΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΑΠΟ Ό,ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ..

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΤΟΪΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙ..ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΑΝ ΝΟΗΜΩΝ ΠΛΑΣΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΛΛΩΣΤΕ.. «ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ.. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ» (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ).