Η ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

2016-12-20 12:52

Ο άνθρωπος ζει διπλή ζωή.. μία εξωτερική και μία εσωτερική.. 

 

Η εσωτερική είναι απεικόνιση της πραγματικής φυσιολογικής ζωής που συνάδει με την νομοτέλεια του σύμπαντος, η οποία όμως βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το υπόστρωμα ενός άλλου «φυσιολογικού» που ορίζεται από την κοινωνία. 

Επιφανειακά, λοιπόν, εντοπίζουμε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ενσωματώσει τον εσωτερικό του κόσμο με τον εξωτερικό. Όταν όμως ο άνθρωπος από την φύση του, όντως άνθρωπος, έχει μέσα του μόνο αρετές και η ουσία του είναι αγνές απεικονίσεις όλου αυτού του μεγαλείου της ύπαρξης και των δυνάμεων του σύμπαντος, τότε η προσπάθεια συνεργασίας του εαυτού με μια κοινωνία που έχει ξεχάσει την ηθική και την αρετή ως αξίες, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται, δεν οδηγεί σε καρποφόρα αποτελέσματα.

Διότι ο άνθρωπος οφείλει να θυμηθεί πρώτα ποιος είναι. 
Οι κοινωνίες, με το πέρασμα των αιώνων, τον έκαναν να ξεχάσει..να ενσωματώσει συμπεριφορές και ψευτοαξίες, με αποτέλεσμα να διαμορφώσει ψευτοεγώ (όρος που χρησιμοποιείται από την Ελληνική εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας) που το μόνο που προσφέρουν είναι αναστάτωση, απομάκρυνση από την ουσία του και διαταραχές κάθε λογής..

Η οπτική της ζωής αλλάξει όταν κανείς συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται εδώ όχι για να δοκιμαστεί ή να βασανιστεί, να κρίνει, να καταστρέφει δημιουργώντας ή να παίζει ρόλους μηχανικά και απλά να επιβιώνει.. 

αλλά για να εκφράσει ό,τι έχει μέσα του, να βοηθήσει και να μεταδώσει φως και γνώση.. 

Το ζήτημα δεν είναι να υποκρίνεσαι γνωρίζοντας πως πρόκειται για ρόλο - γιατί όλοι ρόλοι παίζουμε σε μια τεράστια σκηνή - αλλά γνωρίζοντας ότι είναι ρόλος, να τον ζεις με τον τρόπο που οφείλεις στον εαυτό σου και στην φύση σου και όχι με καθορισμένες από άλλους σκέψεις και συμπεριφορές. Και πάντα με γνώμονα τον πραγματικό σου εαυτό και ό,τι πηγάζει από αυτόν..

 

Διότι ο σκοπός είναι η ενδυνάμωση της Συνείδησης και αυτός επιτυγχάνεται μόνο με την συνεχή αναζήτηση και καλλιέργεια του πραγματικού εαυτού μας.. Άλλωστε όπως τονίζει και ο Σωκράτης μέσω του Πλάτωνα.. ..και η Γνώση Ανάμνηση είναι...

Η Νόηση, λοιπόν, έρχεται για να θυμίζει πως οι συμφορές δεν είναι παρά κατασκευασμένα δημιουργήματα.. και πως για να Ενθυμηθούμε και να απεγκλωβιστούμε σε κάθε επίπεδο, η Λογική - ο Λόγος της Ψυχής, είναι ο μόνος κατάλληλος δάσκαλος...

 

ΦΑΝΤΑΣΟΥ - ΣΚΕΨΟΥ - ΘΥΜΗΣΟΥ