ΑΓΧΟΣ & ΦΟΒΟΣ: Ο "ΚΑΡΚΙΝΟΣ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;

2016-05-13 11:16

ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΓΧΟΥΣ / ΦΟΒΙΕΣ

 

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΓΧΟΥΣ:

 

ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΒΙΑ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ: ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ Ή ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΞΟΝΟΧΥΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

 

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ: ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΙΩΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΤΡΟΜΟ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ,  ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ). ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ (Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ) Ή ΑΠΟΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ (Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ). ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΕΡΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

 

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΩΝ

 

ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ: ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΙ : ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ Ή ΕΙΚΟΝΕΣ Ή ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΙ: ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ Ή ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

 

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ : Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ

 

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΠΟ ΟΞΥ ΣΤΡΕΣ: ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ”

(Kring, A.M., Davison, G.C., Neale, J.M., & Johnson, S.L., 2010).

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ & ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ:

 

ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ) ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ.

 

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ –ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ & ΣΤΟ ΣΩΜΑ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ/ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΡΕΣ (ΤΟΝ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ), ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΑΣ..

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ- ΩΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ/¨ΜΑΣΤΙΓΑ¨ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ-  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ «ΚΑΡΚΙΝΙΑΖΟΥΜΕ»  ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΣΘΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ... ΟΤΑΝ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ  ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ – ΟΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.. Ή, ΩΣ ΕΝΑ ΟΡΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.. ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΟΜΩΣ..ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΜΑΣ ΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ -  ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  - ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», ΚΑΘΩΣ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ («ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ»)

 

 

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ:

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ-  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑ «ΜΙΚΡΟ ΘΕΟ» ΜΕ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ.

ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΧΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ¨ΠΑΥΣΗ¨ , ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ , ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ, ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ  ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ - ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ¨ΠΑΥΣΗ¨. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ, Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΕΙΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ.

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ.. ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ.. Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ – ΚΑΘΩΣ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ Ή/ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ¨ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ¨  ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ¨ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ¨ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ¨ΔΙΨΑΜΕ¨ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ..

ΜΙΑ ¨ΠΑΥΣΗ¨, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΧΩΝΟΥΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΑΣ ¨ΗΛΙΟΣ¨ ,ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΣ, ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ.  ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ , ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΦΩΣ.. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΤΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΩΣ "ΠΝΙΓΕΙ" ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΟ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ! ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ – ΤΟΥ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ, ΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΘΕ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ¨ΑΚΟΥΣΤΕΙ¨  ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.

ΤΟ ΦΩΣ – ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ, Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΥΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ¨ΘΑΥΜΑΤΑ¨, ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΆΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ  ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ...

 

ΘΥΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΑΣΚΕΙ (= ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟ ΘΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΣΗ), ΜΑΝΘΑΝΩΝ ΜΗ ΚΑΜΝΕ ΚΑΙ ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ (=ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ), ΑΛΥΠΩΣ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΥ ΠΟΙΕΙ (=ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΥΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ), Σ`ΑΥΤΟΝ ΙΣΘΙ ΚΑΙ  ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ (=ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ).... ΣΟΦΙΑΝ ΖΗΛΟΥ (=ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ) - (ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ).

 

ΔΙΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΣΟΥ "ΜΙΛΑΕΙ".. ΑΚΟΥ.

ΕΡΡΩΣΘΕ (=ΥΓΕΙΑΙΝΕΤΕ) & ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ (=ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ)